15 Mayıs 2010 Cumartesi

NGBB 'DE KEYİFLİ BİR CUMARTESİ





































Bugün arkadaşım Gülin, sevgili annesi Rahime hn ve Ege'miz ile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde çok keyifli bir sabah geçirdik. Otoyol'un tam ortasında olmasına rağmen kendinizi İstanbul'dan kilometrelerce uzaklıkta hissettirecek kadar doğa ile iç içe bir yer. Oldukça bakımlı, temiz ve nezih bir ortamda çocuğunuzla birlikte özgürce doğanın tadına varabileceğiniz bir yer. Ördekleri, kazların , tavuskuşlarının ortalıkta özgürce dolaştığı, renk renk çiçeklerin, değişik tonlardaki yeşilin muhteşem görüntüleri , temizliği ve bakımı ile harika bir yer.
En önemlisi de hemen hemen adım başı kurulmuş çeşmelerden içilebilir su akması. Çeşmeden en son kaç yıl önce su içmiştik acaba ?

13 Mayıs 2010 Perşembe


Tanrım bir geçim kapısı açıver bana;
Kimseye minnetsiz yaşamak yeter bana;
Şarap içir, öyle kendimden geçir ki beni;
Haberim olmasın gelen dertten başıma.
Ömer Hayyam

ELBETTE

Candan Erçetin'in şarkısında dediği gibi ;

Elbette bazen çiçek açıp, bazen solacağım
Elbette bazen hızla gidip, bazen duracağım

Ama şimdi çiçek açma zamanı, şimdi hızla gitme zamanı, şimdi varolma zamanı.

Yok etmeye çalışanların inadına buradayım ve ayaktayım deme zamanı. İnadına başarmanın ve yaşamanın zamanı. Çok uğraştınız. Yıllarca elbirliği ile beni yoketmeye çabaladınız. Bunları anlamak ve gerçeği görerek gözümün açılması için birilerinin gerçek anlamda fedakarlık yapması gerekiyordu. Bunu yapan da Birol 'um oldu.

Gidişinle ayyuka çıkan, benim görmediğim yada görmek istemediğim davranışlar gözüme gözüme girdi. Bu kadar abartmayacak, bu kadar canımı yakmayacaktınız. Gerçi sizlere çok teşekkür ederim. İyi ki bana hayatım en zor günlerini yaşarken , yaşam savaşı verirken eziyet ettiniz beni hergün öldürdünüz de gözüm açıldı.

Bir arkadaşım bana " hiçbir iyilik cezasız kalmaz" demişti. İyilik yaptığınız kişilere göre değişir bu. Ben size yaptığım iyiliklerin cezasını da çektim, bedelini de ödedim. Şimdi artık küllerimden yeniden doğdum ve canım oğlumla birlikte umuda doğru yola çıktım. Fırtına dindi, güneş bizi ısıtıyor ve ışıtıyor artık.



DOĞUM GÜNÜ SEZONU AÇILDI !!!
















Geçtiğimiz hafta sevgili arkadaşlarımız Meriç ve Egecan'ın doğumgünlerini kutladık. Çok eğlendik, 5 yaşın gerçekten farklı olduğunu gördük. Sizi çoooooooooooookkkkkkkkkkk seviyoruz çocuklar. Tekrar mutlu yıllar.










YİNE, YENİ, YENİDEN