22 Kasım 2007 Perşembe

İLK ÖĞRETMENİMİZ ANNEMİZ

Öğretmenler haftamız kutlu olsun. Her özel günde ve haftada olduğu gibi yine öğretmenlerimizi 24 Kasım'da hatırlayacağız. Gerçi o gün bile hatırlamayanlar vardır ama.....
Doğumumuzdan ölümümüze kadar hep öğreniriz . Her alanda her konuda yeni birşeyler öğreniriz. Bizim gelişmemizi sağlayan bu öğretileri öğretenlere ne kadar çok şey borçluyuz hiç düşündünüz mü ? Ama benim kendi kendime öğrendiğim şeyler de var diyenler olabilir. Bu kendi kendine öğrenilen şeylere ait kaynakları yazan, bizlere ulaşmasını sağlayanlar da öğretmenler değil midir ? İlla ki okuduğumuz okullardaki öğretmenler midir bizim öğretmenlerimiz ?
İlk öğretmenimiz annemizdir. Uyumayı , yürümeyi, yemek yemeyi, konuşmayı, gülmeyi, vb. bir çok şeyi annelerimizden öğreniyoruz. Sonra okul çağına gelince başka öğretmenler hayatımıza giriyor ve bu böyle devam edip gidiyor. Yüzlerce hatta binlerce öğrenci okutup eğitip yetiştiren öğretmenlerimiz, hiçbirimizin adını unutmaz. Hatta okul numaramızı bile. Biz kaç öğretmenimizin adını hatırlıyoruz ki. Bence bu haksızlık. Sadece özel günlerde onları hatırlamak çok büyük haksızlık. Bu gündebile hatırlamamak ise bence çok ayıp.
Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir çağda artık kimseye ulaşamamak mümkün değil. Belki bir öğretmenimizi huzur evinde bulacağız, belk hasta yatağında , belki de iadealistliği elden bırakmayarak hala eğitmenlikte.
Öyleyse ne duruyoruz haydi önce ilk öğretmenimizden başlayarak ulaşabildiğimiz tüm öğretmenlerimizi bulalım. Bu özel günde onlara ayıracağımız birkaç saatle emeklerinin boşa gitmediğini gösterelim. Göreceksiniz gerisi gelecektir.
Tüm annelerin, babaların ve öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun.

22.11.2007

1 yorum:

Adsız dedi ki...

galiba ağlıycam :)))